×
back

La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya #2


La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya: el dipòsit legal sonor; donatius com el de la discogràfica Concèntric, Joaquim Homs o Robert Gerhard; els fons de col·leccioniste...

La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya: el dipòsit legal sonor; donatius com el de la discogràfica Concèntric, Joaquim Homs o Robert Gerhard; els fons de col·leccionistes com Oriol Martorell, Daniel Blanxart o els cilindres de la col·lecció Regordosa-Turull; fons radiofònics com el de Ràdio Barcelona i altres fons en bobina oberta. N’escoltarem alguns fragments il·lustratius.

Pol Cruells. Bibliotecari de la Unitat de Sonors i Audiovisuals de la BC. Responsable de la catalogació d’enregistraments antics, majoritàriament discos de pedra i altres suports. Ha format part també de la Secció de Col·leccions Generals i de la Secció de Música de la BC. Co-responsable, amb el Ramon Sunyer, del funcionament de la pianola de la biblioteca. Ha treballat també a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i, com a músic, ha tocat el baix elèctric en diverses formacions de música moderna i és autor de les seves pròpies cançons.

La Unitat d’Audiovisuals i Sonors de la Biblioteca de Catalunya és una de les quatre unitats que integren el fons patrimonial i documental de la biblioteca. La seva funció és recollir, tractar, preservar i difondre el patrimoni sonor i audiovisual de Catalunya. La diversitat i riquesa d’aquest fons inclou tot tipus de suports: cilindres de cera, rotlles de pianola, cartutxos de 8 pistes, discs de pedra, bobines magnetofòniques, discs de vinil, cassets, CD, DVD, vídeos VHS, Betamax, vídeo 2000… i encara d’altres. El seu conjunt reflecteix l’evolució dels suports sonors i audiovisuals des dels seus orígens fins l’actualitat.


  • 01/12/2021 / #projectecultural, #radioendirecte, #radiorambles, #rambles, Barcelona

  • Programa: Ràdio Rambles Temporada 1 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/11/21.12.01-Biblioteca-de-Catalunya.mp3&podcast=La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya #2&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/la-colleccio-de-documents-sonors-de-la-biblioteca-de-catalunya-2-2/&radio=Ràdio Rambles&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiorambles/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>