×
back

La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya # 1


Recorregut històric per l’evolució dels suports sonors: dels cilindres de cera d’Edison als suports digitals passant pel fil magnètic, els discs Berliner, els rotlles de pianola, els vinils o l...

Recorregut històric per l’evolució dels suports sonors: dels cilindres de cera d’Edison als suports digitals passant pel fil magnètic, els discs Berliner, els rotlles de pianola, els vinils o la cinta magnetofònica.

Veurem la influència en la seva comercialització, la radiodifusió i la societat en general.

Ramon Sunyer. Bibliotecari de la Unitat de Sonors i Audiovisuals de la BC. Responsable de la catalogació del fons sonor històric en bobina oberta de Ràdio Barcelona i els documents audiovisuals procedents del Dipòsit Legal, donatius i compres. Encarregat del funcionament de la pianola de la biblioteca. Va treballar durant 8 anys a l’Arxiu Sonor de Ràdio-4 de Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya.

La Unitat d’Audiovisuals i Sonors de la Biblioteca de Catalunya és una de les quatre unitats que integren el fons patrimonial i documental de la biblioteca. La seva funció és recollir, tractar, preservar i difondre el patrimoni sonor i audiovisual de Catalunya. La diversitat i riquesa d’aquest fons inclou tot tipus de suports: cilindres de cera, rotlles de pianola, cartutxos de 8 pistes, discs de pedra, bobines magnetofòniques, discs de vinil, cassets, CD, DVD, vídeos VHS, Betamax, vídeo 2000… i encara d’altres. El seu conjunt reflecteix l’evolució dels suports sonors i audiovisuals des dels seus orígens fins l’actualitat.

 


  • 17/11/2021 / #projectecultural, #radioendirecte, #radiorambles, #rambles, Barcelona

  • Programa: Ràdio Rambles Temporada 1 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/11/21.11.17-Biblioteca-Catalunya.mp3&podcast=La col·lecció de documents sonors de la Biblioteca de Catalunya # 1&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/la-colleccio-de-documents-sonors-de-la-biblioteca-de-catalunya-1/&radio=Ràdio Rambles&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiorambles/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>