×
back

Cultura Tradicional i Popular a la Rambla 01


El Bouets i la Vaqueta del Raval és una colla fundada el 1997 per l’AIPCC. La vaqueta es diu Eulàlia i els bouets, Miquel, Víctor i Ricard. Participa en tots els cercaviles on els conviden i...

El Bouets i la Vaqueta del Raval és una colla fundada el 1997 per l’AIPCC. La vaqueta es diu Eulàlia i els bouets, Miquel, Víctor i Ricard. Participa en tots els cercaviles on els conviden i organitzen la Festa de Cultura Popular al Raval, Festa de Santa Madrona, l’últim dissabte de març. Aquest any n’han fet la 12ena edició.

L’origen d’aquestes peces de l’imaginari festiu ve de les referències que en fa Joan Amades al Costumari Català, on diu que a mitjans del segle XIX s’organitzaven correbous al barri per la festivitat de la Mare de Déu del Carme en els que participaven unes peces de cartró amb banyes, abillades amb unes faldilles vermelles que tapaven el portador.

Actualment les peces són tres bouets i una vaqueta amb faldilles vermelles. Porten un sarró amb confeti i caramels fent juguesca amb el públic que participa a la cercavila. Els animals fan un efecte crida per seguir la cercavila amb la canalla, acompanyats per músics i quatre carros plens de llaminadures.


  • 14/04/2023 / #projectecultural, #radiocomunitaria, #radiorambles

  • Programa: Ràdio Rambles Temporada 3 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/04/Cultura-popular-i-tradiocional-de-la-Rambla.mp3&podcast=Cultura Tradicional i Popular a la Rambla 01&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/cultura-tradicional-i-popular-1/&radio=Ràdio Rambles&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiorambles/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>