×
back

Radiotón 01

El passat 14 d’abril vam celebrar el primer Radiotón (marató de ràdio + hackathon) de la XRCB. La jornada va transcorrer a Fabra i Coats i va servir per encetar l’estudi de ràdio de la fàbrica de creació.

Van ser 8 hores de programació en directe des de l’estudi, de conferències i workshops sobre les ràdios comunitàries i la ràdio independent.

La programació es va organitzar al voltant de tres nodes:

Node retransmissió: programes i entrevistes en directe on van participar ràdios comunitàries de Barcelona com Radioactius Poble Sec, Radio CAVAret, Ràdio Nativa, Dublab, La Fundició i Ràdio Contrabanda; i entrevistes amb alguns dels residents de la Fabra i Coats (Konic Thtr, Irma Marco, Alma Afrobeat, La Tremenda, Makea tu vida i Duae). També va comptar amb les aportacions de ràdios llatinoamericanes com La Cooperacha i la Red de Radios Comunitarias y Software Libre de America Latina.

Node comunitat i hacking: Tres taules de treball focalitzades en el debat de les bases del projecte XRCB i en el plantejament de futur d’una estació de ràdio comunitària: tecnologies per a radiodifusió, comunitats radiofòniques i economies comunitàries.

Node presentacions públiques: va comptar amb la participació de eXO.cat, guifi.net, Gerald Kogler, Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS), J. Ignacio Gallego i Goteo (Manuela Fruda).

A continuació pots escoltar els programes que es van emetre durant la jornada:

Radioactius Poblesec
Ràdio Nativa
Radio CAVAret
Red de radios comunitarias y software libre de América Latina
Makea tu vida
Cooperativa la Tremenda
La ràdio des dels blocs (La Fundició)
La Cooperacha
Kònic Lab
No solo Jazz (Ràdio Contrabanda)
Irma Marco
Entrevista a Dublab.es
Duae
Alma Afrobeat Ensemble
Cultura Viva i la XRCB