×
back

Tinta a volum. Senyora Mort, carta de Miguel Garrigues. De Jesús Moncada


Tinta a volum mira d’aplicar els decibels adients a breus lectures de tota mena. ‘Senyora Mort, carta de Miguel Garrigues’ pertany a la col·lecció de relats El cafè de la granota, obra de l&...

Tinta a volum mira d’aplicar els decibels adients a breus lectures de tota mena.

‘Senyora Mort, carta de Miguel Garrigues’ pertany a la col·lecció de relats El cafè de la granota, obra de l’escriptor Jesús Moncada.

Jesús Moncada i Estruga (Mequinensa, el Baix Cinca, 1 de desembre de 1941 – Barcelona, 13 de juny de 2005) fou un escriptor en llengua catalana. Considerat com un dels autors en català més traduïts de la seva època, va rebre diversos premis per la seva obra, entre altres el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Joan Crexells de narrativa o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, l’any 2001.

Mequinensa, la població on va viure fins que va desaparèixer negada per l’embassament de Riba-roja d’Ebre, és l’escenari principal de la seva obra literària.

El cafè de la granota es composa precisament de catorze anècdotes diferents ocorregudes a la comarca del Baix Cinca, situat a la confluència de l’Ebre, el Segre i el Cinca.

‘Senyora Mort, carta de Miguel Garrigues’ és el setè capítol del llibre. Aquest títol no té sentit figurat, senzillament es tracta d’una carta que escriu en Miquel Garrigues a la Mort.

Aquesta colpidora lectura de Tinta a volum corre a càrrec de la Neus Castellano, directora de la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Selecció literària i locució Neus Castellano
Control tècnic i edició sonora: Albert Fernández 

  • 04/12/2023 / bibliotecagabrielgarcíamárquez, contes, literatura

  • Programa: Tinta a volum. Àudio-càpsules literàries SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (1 votes)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/12/RADIO-MACONDA-TINTA-A-VOLUM-Jesus-Moncada-Edit.mp3&podcast=Tinta a volum. Senyora Mort, carta de Miguel Garrigues. De Jesús Moncada&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/tinta-a-volum-senyora-mort-carta-de-miguel-garrigues-de-jesus-moncada/&radio=Ràdio Maconda&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radio-maconda/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>