×
back

Tinta a volum: Refinaments d’ultramar, de Pere Calders


Tinta a volum mira d’aplicar els decibels adients a breus lectures de tota mena. ‘Refinaments d’ultramar’ pertany a la col·lecció de relats ”Invasió subtil i altres co...

Tinta a volum mira d’aplicar els decibels adients a breus lectures de tota mena.

‘Refinaments d’ultramar’ pertany a la col·lecció de relatsInvasió subtil i altres contes, amb que Pere Calders fou guardonat amb la Lletra d’Or de 1979.

Pere Calders i Rossinyol (Barcelona, 29 de setembre de 1912 – 21 de juliol de 1994) va ser un escriptor, periodista i dibuixant català, conegut sobretot per la seva faceta de contista. Al llarg de la seva vida va rebre, entre altres guardons, la Creu de Sant Jordi de 1982 i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes de 1986. A més de contes, Calders també va escriure diverses novel·les i articles periodístics en algunes de les publicacions més importants de Catalunya.

Els seus escrits destacaven per ser irònics i de vegades fantasiosos. Com a dibuixant, va arribar a dirigir L’Esquella de la Torratxa, juntament amb el seu amic Tísner.

A ”Invasió subtil i altres contes” Calders satiritza amb un humor intel·ligent, a voltes corrosiu, l’obcecació, la manca d’imaginació i la incapacitat de l’individu per sobreposar-se al petit cercle de seguretats, i la impossibilitat de reaccionar, fins i tot davant dels fets més insòlits, d’una manera raonadament humana.

Es trata d’un llibre amarg i divertit, ple d’una humanitat comprenedora.

Selecció literària, locució i edició sonora: Albert Fernández 

  • 31/07/2023 / contes, literatura

  • Programa: Tinta a volum. Àudio-càpsules literàries SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (2 votes)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/07/Radio-Maconda-CL-Refinaments-Ultramar-amb-Careta-Master.mp3&podcast=Tinta a volum: Refinaments d’ultramar, de Pere Calders&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/tinta-a-volum-refinaments-dultramar-de-pere-calders/&radio=Ràdio Maconda&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radio-maconda/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>