Dormir és la no acció, és el contrari de l’esdeveniment i del canvi, per això, a priori, la son sembla poc fructífera com a argument literari o artístic. Però així i tot, hi ha força obres, tant en la literatura, les arts visuals i les arts performatives que tenen com a motiu principal la son i altres temes que s’hi relacionen. En aquest segon capítol de Tantes nits sense dormir comentem algunes d’aquestes peces, i comptem també amb el testimoni d’algunes artistes que en la seva pràctica han abordat aquestes qüestions.
Amb la participació de Raquel Coll Juncosa i Mario Santamaría.
Amb extractes d’àudio de la lectura del llibre d’Otessa Moshfeng Mi año de descanso y relajación (Alfaguara, 2019), del vídeo Chris Burden Documented Projects 71 – 74 (https://vimeo.com/29168858#t=552) i del vídeo Marta Minujín,del Museo Reina Sofía MNCARS (https://www.youtube.com/watch?v=xe1PJyXNNd0).
Amb referències a The maybe, de Tilda Swinton (MoMA, 2013), Bed piece, de Chris Burden (Charles Eames Venice Beach California Gallery, 1972), Sleep, de Chajana denHarder (Corcoran Gallery of Art, 2012), Fer temps i arribar tard, de Raquel Coll Juncosa, Isabel Domingo Martorell, Laia Gimeno, Natalia Lazaro Prevost, Victor Pérez-Pallarès Setó, Adriana Prexigueiro, Mònica Ruiz Revuelta, Anna Vilamú, Júlia Zapata Llargués i Huaqian Zhang (Sala d’Art Jove i Línia 1 de Metro de Barcelona, 2022), i a les obres en curs Autoreply i 23/7, de Mario Santamaría.
Amb fragments de la versió de Yo La Tengo del tema musical “In My Little Corner of The World”, de Lee Pockriss i Bob Hilliard, interpretada originàriament per Anita Bryant.
Coordinació general de Matias Rossi.
Aquest projecte ha comptat amb el suport de les Beques Barcelona Crea 2021 de l’Ajuntament de Barcelona.
- 27/02/2023 / art, exposicions, literatura
- Programa: Dijous de Ràdio SUBSCRIBE TO PROGRAM
-