×
back

Mirar el futur


PARTICIPANTS Enric Casasses, Ilia Mayer, Margaret Atwood, Anna Guitart, Maria Cabrera Aquesta activitat forma part també de la programació de Barcelona Poesia 2020 La nostra relació amb el futur ha...

PARTICIPANTS
Enric Casasses, Ilia Mayer, Margaret Atwood, Anna Guitart, Maria Cabrera

Aquesta activitat forma part també de la programació de Barcelona Poesia 2020
La nostra relació amb el futur ha canviat: ja no hi ha grans promeses que orientin el present cap a un horitzó millor. Des de fa un temps, les crisis polítiques i econòmiques i la insostenibilitat del nostre mode de vida semblen conduir-nos a un carreró sense sortida on la paraula futur és buida de sentit. Però enlloc està escrit que ens dirigim inevitablement al col·lapse.

Potser l’experiència dels darrers mesos, amb el món assolat per una pandèmia, és l’ocasió de mirar endavant de manera diferent i posar paraules a un futur col·lectiu que s’allunyi de distòpies i faci d’aquest present inesperat una font de noves oportunitats. En serem capaços?

En aquesta sessió coorganitzada amb la Setmana de la Poesia 2020, el poeta Enric Casasses, acompanyat pel músic Ilia Mayer, presentarà un manifest poètic per al futur i posarà nom a algunes de les esperances i les decepcions que acompanyen aquesta paraula.
Seguidament, l’escriptora Margaret Atwood, mestra de la ficció especulativa i creadora d’alguns dels universos distòpics més reconeguts de les darreres dècades, conversarà per videoconferència amb la periodista Anna Guitart. A més, descobrirem la seva obra poètica de la mà de Maria Cabrera, que recitarà alguns dels poemes d’Atwood traduïts al català per Montserrat Abelló.

En aquesta sessió també es projectarà la càpsula audiovisual “Anticipació”, del projecte de creació “Un vocabulari per al futur”, produït des del CCCB especialment per a la Biennal de Pensament. “Anticipació” compta amb text i veu de José Luís Peixoto i direcció d’Andrés Duque.


  • 21/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/05-Mirar-el-futur-Àudio-català.mp3&podcast=Mirar el futur&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/mirar-el-futur/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>