×
back

La ciutat del futur


MODERADORA Anatxu Zabalbeascoa PARTICIPANTS Hashim Sarkis, Roi Salgueiro, Oriol Nel·lo, Ethel Baraona La idea de convivència desborda avui dia qualsevol frontera física i ens implica de manera glob...

MODERADORA
Anatxu Zabalbeascoa

PARTICIPANTS
Hashim Sarkis, Roi Salgueiro, Oriol Nel·lo, Ethel Baraona

La idea de convivència desborda avui dia qualsevol frontera física i ens implica de manera global. Es tracta d’una convivència o supervivència essencialment col·lectiva, de l’existència d’un ésser urbà que viu en confiança i solidaritat amb la resta.
L’urbanisme afronta una sèrie de reptes de cara a com pensem l’ecosistema urbà que volem habitar nosaltres i les generacions futures. La planificació ha de ser, en conseqüència, evolutiva i adaptable en termes tecnològics, demogràfics i de mobilitat.
Uns reptes que venen imposats per dinàmiques canviants pel que fa a les relacions personals, en part fruit de l’increment de la densitat a causa de la immigració i a l’àmplia connectivitat en xarxa. I també per processos com ara la gentrificació, la privatització gradual de l’espai públic i la sobreexplotació del sector turístic.
Cal, així doncs, un urbanisme capaç de corregir aquests desequilibris per potenciar en un futur ecosistemes urbans adaptatius i accessibles, amb xarxes de mobilitat sostenibles que desdibuixin progressivament gradacions del tipus perifèria/centre.


  • 21/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/08-La-ciutat-del-futur.mp3&podcast=La ciutat del futur&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/la-ciutat-del-futur/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>