MODERADORA
Anatxu Zabalbeascoa
PARTICIPANTS
Hashim Sarkis, Roi Salgueiro, Oriol Nel·lo, Ethel Baraona
La idea de convivència desborda avui dia qualsevol frontera física i ens implica de manera global. Es tracta d’una convivència o supervivència essencialment col·lectiva, de l’existència d’un ésser urbà que viu en confiança i solidaritat amb la resta.
L’urbanisme afronta una sèrie de reptes de cara a com pensem l’ecosistema urbà que volem habitar nosaltres i les generacions futures. La planificació ha de ser, en conseqüència, evolutiva i adaptable en termes tecnològics, demogràfics i de mobilitat.
Uns reptes que venen imposats per dinàmiques canviants pel que fa a les relacions personals, en part fruit de l’increment de la densitat a causa de la immigració i a l’àmplia connectivitat en xarxa. I també per processos com ara la gentrificació, la privatització gradual de l’espai públic i la sobreexplotació del sector turístic.
Cal, així doncs, un urbanisme capaç de corregir aquests desequilibris per potenciar en un futur ecosistemes urbans adaptatius i accessibles, amb xarxes de mobilitat sostenibles que desdibuixin progressivament gradacions del tipus perifèria/centre.
- 21/10/2021 / BIENNAL 2020
- Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM
-