×
back

Interior Maconda. Mercè Ibarz


Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a  la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la...

Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a  la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona.

L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides.

Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca.

La segona convidada d’Interior Maconda és Mercè Ibarz , que ens visita l’11 de novembre de 2023 a la Biblioteca.

Mercè Ibarz (Saidí, 1954) és una escriptora, periodista cultural investigadora i professora. És doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Va iniciar la trajectòria com a periodista durant la Transició espanyola, el 1976, com a redactora del diari Avui formant part de la primera generació de periodistes que van començar la seva vida professional escrivint directament en català.

Narradora i assagista, a Tríptic de la terra (Anagrama, 2020) explora les fronteres entre gèneres literaris, paisatges i generacions. El volum inclou La terra retirada (Quaderns Crema, 1994), La palmera de blat (Quaderns Crema, 1995) i l’obra inèdita Labor inacabada.
També ha publicat, entre altres llibres, els reculls de contes A la ciutat en obres (Quaderns Crema, 2002) i Febre de carrer (Quaderns Crema, 2005), i les novel·les No parlis de mi quan me’n vagi (Empúries, 2010) i Vine com estàs (Proa, 2013). Pel que fa a l’assaig ha destacat pels seus retrats de Mercè Rodoreda amb obres com Rodoreda, un mapa. Viatges, faules i lectures (2022), i pels estudis sobre Buñuel a partir de la seva tesi doctoral.
La Setmana del Llibre en Català ha reconegut la seva feina amb el premi Trajectòria 2023.

El convidat d’aquest desembre a Interior Maconda és l’artista multidisciplinari Frederic Amat. Inscripció prèvia

Locució i guió: Albert LLadó 

Producció: Albert Lladó i Montse Pozo 

Control tècnic i edició: Albert Fernández

  • 21/11/2023 / bibliotecagabrielgarcíamárquez, Biblioteques de Barcelona, literatura

  • Programa: Interior Maconda SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (2 votes)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/11/RADIO-MACONDA-INTERIOR-MACONDA-Merce-Ibarz-Edit.mp3&podcast=Interior Maconda. Mercè Ibarz&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/interior-maconda-merce-ibarz/&radio=Ràdio Maconda&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radio-maconda/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>