×
back

El despertar de les bèsties, un procés col·lectiu amb alumnes de l’Institut Dr. Puigvert


El despertar de les bèsties és el títol que els i les alumnes d’un grup de 4 d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert van decidir posar-li al resultat d’un procés creatiu realitzat al voltant d...

El despertar de les bèsties és el títol que els i les alumnes d’un grup de 4 d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert van decidir posar-li al resultat d’un procés creatiu realitzat al voltant de l’exposició de la Lúa Coderch Trencar una nou, que va tenir lloc a la Fabra del 13 de setembre del 2023 al 8 de gener de 2024.

Convidats en el marc de la Trama, el programa de mediació del Centre d’art, i acompanyats per l’educadora Blanca Almendariz i el docent i tutor Ivan Sangenis, aquest grup d’alumnes van visitar l’exposició i se la van endur a classe i a casa, per treballar-la de manera individual i col·lectiva. Amb l’objectiu de crear una obra artística inspirada en gestos, objectes o mobles d’ús quotidià, que reflectissin la singularitat i l’envergadura d’aquelles practiques automàtiques o quasi imperceptibles de la nostra quotidianitat, van debatre conjuntament el contingut i el format de l’obra, i van decidir fer un pòster amb una fotografia que cada alumne faria sobre el que consideren més rellevant des de que es lleven fins que arriben a classe a les 8h del matí.

A partir d’aquesta observació activa i conscient dels gestos aparentment més senzills, reflexió que suggereix Lúa Coderch amb trencar una nou, els i les participants, que a més provenen d’un itinerari científic, no artístic, s’han endinsat en l’art contemporani com mai ho havien fet abans: des de dins. Han indagat i experimentat amb les dificultats i la importància dels processos creatius, han comprès el valor de les decisions individuals, així com de les accions col·lectives que implica tot acte de creació. Escoltant-los, veureu com han descobert que l’art contemporani es pot entendre o no, però que et pot fer veure les coses de sempre, de nou.

Aquí, la directora de Fabra i Coats: Centre d’art contemporani de Barcelona, Joana Hurtado, entrevista a totes les parts implicades en aquest procés creatiu i al·lucina!


  • 17/03/2023 / art

  • Programa: Fabra Magazine SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/03/El-despertar-de-les-besties.mp3&podcast=El despertar de les bèsties, un procés col·lectiu amb alumnes de l’Institut Dr. Puigvert&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/el-despertar-de-les-besties-un-proces-collectiu-amb-alumnes-de-linstitut-dr-puigvert/&radio=Private: Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/?post_type=radio&p=864" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>