×
back

Ciutat saludable


MODERADORA Sonia Hernández-Montaño Bou PARTICIPANTS Stefano Boeri, Manuel Franco, Mark Nieuwenhuijsen, Míriam Garcia Malgrat els avenços en l’àmbit tecnològic i l’accessibilitat a un coneixe...

MODERADORA
Sonia Hernández-Montaño Bou
PARTICIPANTS
Stefano Boeri, Manuel Franco, Mark Nieuwenhuijsen, Míriam Garcia
Malgrat els avenços en l’àmbit tecnològic i l’accessibilitat a un coneixement mèdic cada vegada més plural, l’alta densitat de població en determinades zones urbanes sumada al consum indiscriminat, el desgast dels recursos, l’increment de la temperatura de l’aire -per l’escalfament global- i la contaminació atmosfèrica, entre altres factors, ha comportat l’augment i l’agreujament de les malalties cardiorespiratòries.
D’altra banda, l’amenaça de noves pandèmies que s’estenen amb gran facilitat qüestiona la capacitat dels nostres sistemes sanitaris per donar resposta als problemes de salut.
Pensar les ciutats per un segle XXI que veurà assolit el pic de superpoblació mundial l’any 2050 comporta tenir en compte aquestes “variables invisibles” per tal d’enfortir les seves infraestructures de salut. Una arquitectura i un urbanisme que donin prioritat al benestar dels habitants d’una ciutat mitjançant la incorporació de masses de vegetació, l’accés a una aigua en condicions higièniques òptimes i la garantia de la qualitat de l’aire en l’espai públic.
L’aplicació tant d’aquestes estratègies com d’altres repercutiria dràsticament en aspectes socials tan importants com la dessaturació de la sanitat pública.


  • 21/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/38-Ciutat-saludable.mp3&podcast=Ciutat saludable&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-saludable/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>