×
back

Ciutat rural


MODERATOR Guillermo López Linares PARTICIPANTS Sergio del Molino, Marta Tafalla, Vanesa Freixa Un dels processos més destacables quant a revertir la superpoblació en els ecosistemes urbans és el d...

MODERATOR
Guillermo López Linares
PARTICIPANTS
Sergio del Molino, Marta Tafalla, Vanesa Freixa
Un dels processos més destacables quant a revertir la superpoblació en els ecosistemes urbans és el denominat neoruralisme o moviment neorural, que qüestiona la necessitat i idoneïtat d’habitar una ciutat per raons laborals i d’accessibilitat a serveis a priori essencials.
El neoruralisme afavoreix la repoblació i revitalització de nuclis urbans gairebé abandonats, i reactiva el sector agrari al camp i el rellançament de l’economia rural. Simultàniament, la ciutat se’n beneficia en desaccelerar el seu creixement desmesurat i suavitza la densitat del seu teixit urbà.
Potenciar la biodiversitat i estendre les infraestructures de verd urbà amb criteris de rigor que articulen la disciplina urbanística al paisatgisme i l’ecologia ajuda a millorar la qualitat de vida i la salut de la ciutadania, tot revertint l’augment de patologies associades a la contaminació de l’aire o a l’increment de la temperatura.
Tanmateix, cal subratllar iniciatives privades com ara l’adopció de pràctiques lligades a l’agricultura -la proliferació d’horts urbans n’és un exemple- o l’execució de cobertes vegetals.


  • 21/01/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/37-Ciutat-rural.mp3&podcast=Ciutat rural&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-rural/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>