×
back

Ciutat resilient


MODERADORA Areti Markopoulou PARTICIPANTS Mitchell Joachim, Yayo Herrero, Elena Albareda, Salvador Rueda Les ciutats generen el 70% de les emissions de CO2; el sector de la construcció és responsabl...

MODERADORA
Areti Markopoulou
PARTICIPANTS
Mitchell Joachim, Yayo Herrero, Elena Albareda, Salvador Rueda
Les ciutats generen el 70% de les emissions de CO2; el sector de la construcció és responsable del 40% dels gasos d’efecte hivernacle, així com del 30% del consum de matèries primeres i del 30% de la generació de residus.
Són dades que subratllen la necessitat imminent de situar l’impacte mediambiental al centre de l’urbanisme, l’arquitectura i el disseny. Els problemes ambientals de les ciutats incideixen en moltes altres regions del planeta, aquelles d’on s’extreuen els recursos i on arriben els efectes de les emissions i els residus generats.
Habitem ciutats que són sistemes socioecològics indissolublement integrats en entorns més amplis. Formem part de la trama de la vida. Disminuir els desplaçaments i avançar cap a sistemes de mobilitat sostenible, crear una infraestructura ecològica, apostar per l’economia circular o repensar el model urbà per tal de mitigar i adaptar-nos als efectes del canvi climàtic, com ara la pujada del nivell del mar o l’increment de les temperatures, són algunes mesures de futur que caldria plantejar i aplicar ja al nostre present.
Ara més que mai. El moment en què ens trobem requereix un nou urbanisme resilient i regeneratiu.


  • 13/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/20-Ciutat-resilient.mp3&podcast=Ciutat resilient&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-resilient/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>