×
back

Ciutat inclusiva


MODERADOR Estudi Equal Saree PARTICIPANTS Izaskun Chinchilla, Òscar Guayabero, Zaida Muxí Les ciutats configuren l’ecosistema de la nostra espècie. Són l’embolcall i alhora l’escenog...

MODERADOR
Estudi Equal Saree
PARTICIPANTS
Izaskun Chinchilla, Òscar Guayabero, Zaida Muxí
Les ciutats configuren l’ecosistema de la nostra espècie. Són l’embolcall i alhora l’escenografia de les nostres vides i les diferents interrelacions humanes. Tot i això, sovint estan dissenyades per produir, no per viure, amb el risc de desvincular-se de la seva pròpia essència: millorar l’existència de les persones, amb les seves vides i condicions diverses.
En canvi, una ciutat que escolta i observa amb una mirada atenta i empàtica s’apropa a la gent, l’entén i la cuida. Genera complicitat i comunitat. Aquesta mirada és multidimensional, i depèn, en gran part, de l’urbanisme i l’arquitectura.
Tenir en compte les veritables necessitats innates del ser humà, comprendre que els espais públics han de congregar multiplicitats de persones amb les seves realitats i punts de vista, incorporar les experiències de diferents col·lectius en la creació de l’entorn construït i garantir l’accessibilitat universal són alguns dels passos en el camí cap a una ciutat inclusiva que fomenti la cohesió social, la igualtat, la diversitat i la seguretat.
Volem ciutats per viure, ciutats que ens cuidin. Potser és qüestió d’escoltar.


  • 21/01/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/30-La-ciutat-inclusiva.mp3&podcast=Ciutat inclusiva&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-inclusiva/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>