×
back

Ciutat glocal, ciutat digital


MODERADORA Maria Sisternas PARTICIPANTS Neil Gernshenfeld, José Luis de Vicente, Mara Balestrini, Josep Maria Ganyet Fins a mitjan segle XX, el creixement demogràfic exponencial tenia com a escenari...

MODERADORA
Maria Sisternas
PARTICIPANTS
Neil Gernshenfeld, José Luis de Vicente, Mara Balestrini, Josep Maria Ganyet
Fins a mitjan segle XX, el creixement demogràfic exponencial tenia com a escenari els denominats països del Tercer Món, víctimes del colonialisme i del desequilibri en el desenvolupament econòmic i tecnològic entre els països tècnicament dominants i les poblacions sotmeses.
Cent anys després, en plena era digital, les causes apunten cap a un context cada vegada més global, que afecta gairebé tothom per igual a causa de la interdependència comercial entre països, la connectivitat humana i l’accés obert a les bases de dades compartides i participatives a escala internacional.
La globalització ha donat lloc a reaccions oposades, que fan inevitable assumir un posicionament crític que aconsegueixi equilibrar ambdues tendències: un posicionament glocal (global + local) que es beneficia dels aspectes positius de la globalització i del desenvolupament tecnològic i alhora reverteix la progressiva homogeneïtzació cultural.
El disseny, cada cop més democratitzat, ha de fer una clara aposta per la incorporació d’innovacions tecnològiques en el planejament de ciutats intel·ligents, així com per la creació d’una xarxa d’equipaments de fabricació digital que apropin a petita i mitjana escala la producció i distribució d’objectes de consum quotidià: fab cities.


  • 20/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/17-Ciutat-glocal-ciutat-digital.mp3&podcast=Ciutat glocal, ciutat digital&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-glocal-ciutat-digital/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>