×
back

Ciutat, conflicte i emancipació


MODERADORA Brigitte Vasallo PARTICIPANTS Cristina Morales, Marta Sanz, Denise Duncan, Yolanda Sey Les ciutats són espais de multiplicitat de vides, històries i mons. Sovint la trama urbana és l’e...

MODERADORA
Brigitte Vasallo
PARTICIPANTS
Cristina Morales, Marta Sanz, Denise Duncan, Yolanda Sey
Les ciutats són espais de multiplicitat de vides, històries i mons. Sovint la trama urbana és l’escenari de formes de violència i d’opressió, que s’exerceixen en unes coordenades concretes i sobre uns cossos determinats, a vegades de manera més subtil i simbòlica, d’altres, més descarnada i brutal.
Però les ciutats també són llocs de possibilitat d’emancipació, on els individus poden traçar nous camins i teixir noves aliances, on res està escrit i els destins individuals i col·lectius poden fer un gir nou cada dia. Habitar l’espai públic es converteix aleshores en un acte dissident, en la reivindicació i l’afirmació de la pròpia supervivència.
Les escriptores Marta Sanz i Cristina Morales han descrit en les seves obres aquesta violència estructural que s’encarna a les ciutats i han reflexionat sobre les possibilitats d’emancipació més enllà dels límits que imposa la norma.
L’escriptora i activista Brigitte Vasallo, que també ha tractat aquestes qüestions, serà l’encarregada de conduir el diàleg.
Aquesta sessió clourà amb la posada en escena d’un monòleg centrat en l’experiència de ser dona negra a Catalunya. La peça és una creació original de la dramaturga Denise Duncan i serà interpretada per la cantant i actriu Yolanda Sey.
En aquesta sessió també es projectarà la càpsula audiovisual “Frontera”, del projecte de creació “Un vocabulari per al futur”, produït des del CCCB especialment per a la Biennal de Pensament. “Frontera” compta amb text i veu d’Ingrid Rojas Contreras i direcció de Diana Toucedo.


  • 20/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/26-Ciutat-conflicte-i-emancipació-Àudio-català.mp3&podcast=Ciutat, conflicte i emancipació&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ciutat-conflicte-i-emancipacio/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>