×
back

5 Futurs


PARTICIPANTS Peter Frase, Laura Llevadot, Lucas Barrero, Nona Fernández, Eudald Carbonell, Marta Verde El futur és avui un lloc incert, però aquesta incertesa no neix del desconeixement dels reptes...

PARTICIPANTS
Peter Frase, Laura Llevadot, Lucas Barrero, Nona Fernández, Eudald Carbonell, Marta Verde
El futur és avui un lloc incert, però aquesta incertesa no neix del desconeixement dels reptes als quals hem de fer front col·lectivament. Hi ha preguntes concretes, problemes ben definits, situacions que cada dia mereixen l’atenció d’experts arreu del món i que fan que puguem imaginar alguns dels horitzons que definiran les properes dècades. Des del rol de la intel·ligència artificial i de les tecnologies de la informació en la societat, o la deriva de les democràcies liberals, la crisi de drets i llibertats polítiques i el paper creixent dels autoritarismes, fins al repte de l’emergència climàtica i el nostre lloc com a espècie en el futur del planeta.
Per ser capaços de mirar endavant ens cal posar nom a aquests futurs possibles i deixar que el coneixement que ja tenim ara sigui una eina de transformació.
En aquesta sessió sentirem cinc persones amb trajectòries i perfils molt diferenciats que ens presentaran els futurs que s’imaginen. Cinc veus, cinc relats.
L’assagista Peter Frase reflexionarà sobre capitalisme i tecnologia, mentre que la filòsofa Laura Llevadot posarà el focus en el terreny del pensament polític. Lucas Barrero, ambientòleg i activista climàtic, farà un al•legat generacional per la justícia climàtica, mentre que l’arqueòleg Eudald Carbonell reflexionarà sobre el nostre paper com a espècie en un planeta en crisi. Des de Xile, l’escriptora Nona Fernández buscarà en la memòria col·lectiva les eines per mirar endavant. Totes aquestes mirades s’entrellaçaran amb la intervenció audiovisual de l’artista Marta Verde, que posarà música i imatges a aquests possibles futurs.


  • 14/10/2021 / BIENNAL 2020

  • Programa: BIENNAL 2020 SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/01/11-5-Futurs.mp3&podcast=5 Futurs&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/5-futurs/&radio=Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiofabra/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>