×
back

Taula #O5. Daniel Gasol i Los Triángulos


A la Taula #O5 hem parlat de ‘Los Triángulos: crònica d’una cooperativa’ (2017), un documental sobre la transformació del barri de Diagonal Mar, realitzat per Daniel Gasol amb el suport de ve...

A la Taula #O5 hem parlat de ‘Los Triángulos: crònica d’una cooperativa’ (2017), un documental sobre la transformació del barri de Diagonal Mar, realitzat per Daniel Gasol amb el suport de veïns i veïnes de la Cooperativa d’Habitatges Montseny. Els Triangles té el seu origen en la creació de tres illes d’habitatges durant els anys 70. Van ser construïts per treballadors de les fàbriques dels seus voltants, a través de la creació d’una cooperativa de veïns, fet que va suposar un model de resistència veïnal davant la multitud de precarietats en un barri llavors sense construir i allunyat de Barcelona: sanitat, transport públic, carrers i voreres definides, electricitat, aigua corrent en els habitatges i enllumenat públic. Avui veiem: edificis de luxe, centres comercials i festivals de música.

Daniel Gasol inicia la seva trajectòria combinant recerca i producció artística, indagant sobre els mecanismes que constitueixen narratives hegemòniques. Des del 2016 ha obtingut diverses beques com a Beca d’Educació P. Juncosa (Mallorca 2016), Beca Inter. ETAC (Mallorca 2016), Beca d’Arts Visuals Casa Elizalde, UNZIP (El Prat de Llobregat 2017), Beca de Creació i Experimentació artística L’Escocesa (2018), Beca d’Educació Sala d’Art Jove (2018) entre d’altres.

Amb la participació de Daniel Gasol, Xavier de Luca i Violeta Ospina als micròfons. Organitza Jiser Reflexions Mediterrànies. Produïda amb el suport de La sesenta y siete, la Cooperativa d’Habitatges Montseny i la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Índex:
3’56. Documental sobre l’altra història del barri Diagonal Mar des de la Cooperativa Montseny
9’00. El problema de l’habitatge
12’04. Demandes i manifestacions al govern en els anys 70: “Un cementiri, per favor”
15’50. Orígens de la Festa Major del Poblenou a la Cooperativa
19’39. “Sóc orgullosament del Camp de la Bota”
27’51. Una escola per a la Cooperativa
29’00. Cooperativisme en extinció i la Festa Major com a únic refugi d’un projecte comú
42’34. Pista de ball
47’20. Agraïments i flamenc

__
Links
Taula #O5: https://www.jiser.org/project/taula-o5-daniel-gasol
Visualitzar ‘Los Triángulos: crònica d’una cooperativa’ (2017): https://www.vimeo.com/252527139
Idiomes: Català i castellà


  • 14/09/2018 / Cooperativa Montseny, Daniel Gasol, JIser, poblenou, taula rodona, Violeta Ospina, Xavier de Luca


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2020/03/taulaO5....mp3&podcast=Taula #O5. Daniel Gasol i Los Triángulos&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/taula-o5-daniel-gasol-i-los-triangulos/&radio=Taula / طاولة [‘taw la]&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/radiotaula/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>