Cinefòrum
Com s’entrecreuen els recorreguts vitals i migratoris amb els camins de la creació musical? Quin paper ha de prendre el missatge en relació amb la riquesa i diversitat sonora de les músiques caribenyes? Com se sent, es balla i es viu el gènere musical de la salsa als barris de la ciutat? Us proposem un cinema a la fresca i un espai de diàleg sobre el documental musical “Yo no me llamo Rubén Blades“.
Aquest documental musical realitza un repàs de cinquanta anys a la polifacètica vida de l’anomenat “poeta de la salsa” a través dels llocs emblemàtics de la seva infància a Panamà, com va començar en la música, el primer tema social que va escriure l’any 1969 i com van néixer els següents èxits musicals, la seva actuació en pel·lícules i sèries, els seus estudis de Dret a Harvard, a més de la seva etapa activista i en la política del país centreamericà.
Amb:
Isabel Llano Camacho, nascuda a Cali i radicada a Barcelona des de 2000, es Llicenciada en Música i Magíster en Comunicació i Cultura de la Universidad del Valle, Cali, Colòmbia. Doctora en Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la tesi “La Salsa a Barcelona: immigració, identitat, músiques llatines i ball” que va obtenir la qualificació summa cum laude. Autora de el llibre La salsa a Barcelona (editorial Milenio, 2018), coautora del llibre Salsa World, a global dance in local context (editada per Sydney Hutchinson, publicat per Temple University Press, 2014). És coautora, igualment, de Making Music, Making Society (editada per José Martí i Pérez i Sara Revilla Gútiez publicat per Cambridge Scholar Publishing, 2018). Entre els seus treballs de recerca es troben Situación Social de la música en Cali a fines del siglo XX i Historia Social de la Música en Cali en el siglo XX (treball realitzat amb beca d’investigació individual dels Fons Mixtes del Ministeri de Cultura, Colòmbia). Coordina el Grup de Treball d’Etnomusicologia de Barcelona de l’Institut Català d’Antropologia i forma part de l’equip editorial de la revista Quaderns d’Etnomusicologia que edita la SIBE-Societat d’Etnomusicologia.
Col·labora: Casa América Catalunya i Centre Cultural Albareda.