×
back

Barxiluna برشلونة : (Des)memòria del passat i present islàmic | El currículum


En el marc del cicle Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic, i després de reflexionar sobre la història i patrimoni i la museografia al voltant del fet islàmic...

En el marc del cicle Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic, i després de reflexionar sobre la història i patrimoni i la museografia al voltant del fet islàmic, es proposa generar un nou espai de debat i treball al voltant de com s’ha transmès la història i la presència islàmica en diverses assignatures del currículum educatiu català.

A partir de l’Informe d’investigació: “Aprendiendo racismo. Racismo estructural en libros de texto” de SOS Racismo Madrid, els coneixements i experiència de diferents professionals vinculats amb l’àmbit educatiu, farem una anàlisi de contingut sobre els llibres de text i proposarem mesures concretes per a garantir una educació que respecti i inclogui la pluralitat religiosa i cultural en aquest àmbit.

Amb:

Hallar Abderrahaman: és diplomada i graduada en treball social, ha cursat dos màsters oficials, un en teories feministes i violència de gènere i un altre en Cultura de pau, resolució de conflictes, educació i drets humans. Actualment, elabora la tesi doctoral a la Universitat Rovira i Virgili (URV) sobre el procés d’inclusió i participació social, laboral i polític de les persones musulmanes de Ceuta: una anàlisi dels barris perifèrics. Pel que fa a l’experiència laboral, ha treballat a les diferents àrees del treball social: infància, adolescència, dones víctimes de violència, protecció internacional i salut mental entre altres. En l’actualitat, treballa de docent en una escola d’adults i docent col·laboradora en el grau de la UOC.

– Amanda Hawthorne: té més de deu anys d’experiència en la defensa de les comunitats marginades i utilitza conscientment les seves experiències d’intersecció com a dona negra i cuir en tot el seu treball. A més de llicenciada en Història, té un màster en Educació i Justícia Social. La seva investigació de postgrau sobre la representació de la població negra en els materials didàctics va ser nominada per la Universitat de Lancaster per a un premi internacional i va obtenir un esment d’honor. Amanda va ser professora durant deu anys abans d’ocupar recentment un lloc treballant en diversitat i inclusió en la indústria tecnològica. També és voluntària de SOS Racisme Madrid com a investigadora i formadora. Va participar en l’estudi ‘Aprenent racisme. Racisme estructural en llibres de text‘.

Marita Zambrana Vega: és boliviana d’origen i fa dotze anys que resideix a Espanya. Llicenciada en Ing. Comercial, amb postgrau en Màrqueting, Divulgació i Comunicació. Expresidenta de SOS Racisme Madrid, actualment forma part de la Comissió de Comunicació i Sensibilització en aquesta entitat i col·labora a l’àrea de captació de fons en el projecte AlgoRace (Des)Racializando la IA. Activista feminista i antiracista, membre del grup motor del Moviment RegularizacionYa que lluita pels drets de les persones migrants en l’estat Español.


  • 24/03/2023 / educació, Islam, pluralisme religiós


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/03/podcast_curriculum_mixdown.mp3&podcast=Barxiluna برشلونة : (Des)memòria del passat i present islàmic | El currículum&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/barxiluna-%d8%a8%d8%b1%d8%b4%d9%84%d9%88%d9%86%d8%a9-desmemoria-del-passat-i-present-islamic-el-curriculum/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>