×
back

Ara, aquí, per l’economia migrant i solidària | Fira d’Economia Solidària Migrante i Diversa


En el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible (Barcelona, 2021) presentem un espai de intercanvi d’experiències per reflexionar sobre la promoció d’un sistema a...

En el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible (Barcelona, 2021) presentem un espai de intercanvi d’experiències per reflexionar sobre la promoció d’un sistema alimentari sostenible i just que tingui en compte les realitats, problemàtiques específiques i els esforços que realitzen, des de l’economia social, cooperativa, popular, comunitària i solidària, col·lectius de persones migrades i racialitzades. 

La segona edició de la Fira d’Economia Solidària Migrante i Diversa ha estat el punt de trobada on ens preguntarem sobre què han de complir els circuits de producció, distribució i consum de productes per ser considerats sota el segell D’alimentació sostenible”. Des de l’experiència de cada iniciativa, aquesta trobada vol posar en el context de la sobirania alimentària, les desigualtats socials i econòmiques, estretament relacionades amb els drets o la manca de drets estructurats des de la raça, el gènere, la pobresa i la inseguretat alimentària.

 

Ponents:

Keras Buti (“fem coses” en romanó), cooperativa de consum, distribució i venda de productes agroecològics i de proximitat, produïts al Parc Agrari del Baix Llobregat de L’Escola Popular. Vol generar formes d’autoocupació associades a la venda i distribució de les cistelles, donant sortida així a l’activitat econòmica impulsada des de la pròpia Escola Popular. Amb la participació de Mercedes Gómez i Mariló Fernández, traballadores de Keras Buti.

La Ambulante (Kantina Migrante), projecte autogestionat per Julieta Lara, migrant, mare, creadora i diversa funcional. Neix de la urgència d’afrontar la precarietat i del suport de companyes de la Nova Usurpada, context en el qual es col·lectivitza. Barreja sabors vegans i l’amor per les receptes de les seves ancestras, realitzades amb productes de proximitat i temporada per a no generar demandes nocives en les comunitats originàries. 

Abarka Catèring, cooperativa sense ànim de lucre d’iniciativa social impulsat per Khady Drame, Malamine Soly i Cheihk Drame, que neix de la necessitat d’acte organitzar-se com a persones migrants i ratcializades. El poder de la gastronomia és una eina per a generar oportunitats laborals de persones de la comunitat, posant en valor la riquesa de les cultures africanes.

 

Col·labora:

Coopolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona

 

#FiraSolidàriaMigrantiDiversa #AlimentacioSostenibleBCN

 


  • 08/07/2021 / #actualitat, #ajuntament, interculturalitat, migrant


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/07/audio-fira-migrant-final.mp3&podcast=Ara, aquí, per l’economia migrant i solidària | Fira d’Economia Solidària Migrante i Diversa&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/ara-aqui-per-leconomia-migrant-i-solidaria-fira-deconomia-solidaria-migrante-i-diversa/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>