Les xarxes socials han significat un abans i un després a l’hora de comunicar-nos. D’entre elles, la xarxa social TikTok és una de les més conegudes en l’actualitat. En els seus formats curts i dinàmics podem trobar infinitat d’històries, temes d’actualitat, opinions, etc.
TikTok Tales proposa un viatge a les arrels algorítmiques de la plataforma i a les seves bombolles comunicatives, a més d’un recorregut dialogat al voltant de com es connecten els relats que trobem a l’aplicació amb la diàspora de la ciutat, sobre com generar històries des de l’app i planteja un espai de diàleg al voltant de trends, hasthags i fets virals.
Amb:
– Oyidiya Oji és data scientist i col·laboradora de l’Espai Societat Oberta. Li apassionen les dades i la curiositat la va fer descobrir que els productes tecnològics no estan dissenyats per a tothom. Gestiona projectes relacionats amb la tecnologia, la justícia social i l’antiracisme. A més, coordina un programa de mentoria per a persones que pertanyen a comunitats insuficientment representades.
– Jonah Kawri, més conegut com a Júpiter, és membre de Migrantx i Don’t Hit a la Negrx, dos projectes antiracistes gestionats per persones migrants racialitzades i dissidents sexuals. És estudiant de Belles Arts, ocasionalment maquillador i usuari freqüent de TikTok.
– Mercedes Saya és editora i comunicadora que tracta temes relacionats amb la crítica de «l’alta» i «la baixa» cultura des d’una perspectiva antiracista. A més, participa en un col·lectiu de persones asiàticdescendents.
– Susan Henriquez Elias és software developer a Thoughtworks i en el seu temps lliure fan dels memes, ceràmica i Shrek. Com a dona racialitzada al sector tech i activa consumidora es pregunta de quina manera pot influenciar i entendre la tecnologia des d’una perspectiva de justícia social i quin és el seu impacte tant com a creadora i usuària.