Les receptes culinàries de Cambodja contenen una mescla única de sabors i colors que realcen els ingredients naturals utilitzats com la galanga, l’all, el xalot, l’herba de llimona, la cúrcuma o la fulla de llimar Kaffir, entre d’altres. Aquestes receptes s’han heretat generació rere generació majoritàriament a través de l’escolta, sobrevivint als canvis històrics del territori, i entrant en contacte amb influències diaspòriques molt variades.
Quins són els reptes de conservació i evolució que tenim quan heretem una recepta culinària? Quina és la nostra relació amb els ingredients que fem servir a la cuina? Com fer de la cuina un espai col·lectiu i actiu en escolta i conversa?
A través d’un taller de cuina enfocat en la gastronomia cambodjana i els seus sabers, abordarem aquestes qüestions, parlarem de la importància del «Kroeung», de les influències diaspòriques, i de relació entre sabors i usos en l’entorn culinari.
Amb:
– Sithy Saem: va néixer als anys vuitanta al nord-est de Cambodja. Tallerista i intèrpret.
Col·labora: