×
back

Mhob Khmer


Les receptes culinàries de Cambodja contenen una mescla única de sabors i colors que realcen els ingredients naturals utilitzats com la galanga, l’all, el xalot, l’herba de llimona, la...

Les receptes culinàries de Cambodja contenen una mescla única de sabors i colors que realcen els ingredients naturals utilitzats com la galanga, l’all, el xalot, l’herba de llimona, la cúrcuma o la fulla de llimar Kaffir, entre d’altres. Aquestes receptes s’han heretat generació rere generació majoritàriament a través de l’escolta, sobrevivint als canvis històrics del territori, i entrant en contacte amb influències diaspòriques molt variades.

Quins són els reptes de conservació i evolució que tenim quan heretem una recepta culinària? Quina és la nostra relació amb els ingredients que fem servir a la cuina? Com fer de la cuina un espai col·lectiu i actiu en escolta i conversa?

A través d’un taller de cuina enfocat en la gastronomia cambodjana i els seus sabers, abordarem aquestes qüestions, parlarem de la importància del «Kroeung», de les influències diaspòriques, i de relació entre sabors i usos en l’entorn culinari.

Amb:

Sithy Saem: va néixer als anys vuitanta al nord-est de Cambodja. Tallerista i intèrpret.

Col·labora:

Centre Cívic El Sortidor

Casa Àsia


  • 07/11/2023 / alimentació sostenible, alimentación, cuina


  • 1 Star (1 votes)
    Cargando...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/11/mhob-khamer_mix.mp3&podcast=Mhob Khmer&podcastlink=https://xrcb.cat/es/podcast/mhob-khmer/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/es/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>