L’exposició «12 anys de polítiques interculturals» reflecteix les accions, aprenentatges i reptes de dotze anys de polítiques amb mirada intercultural a Barcelona. L’exposició envolta diferents temàtiques com per exemple els canvis socials, polítics i econòmics que hi ha hagut a la ciutat, la situació de l’habitatge, els feminismes, la lluita contra la vulneració de drets, o dels debats i reptes entorn el pluralisme religiós.
El catàleg del CNL ofereix activitats artístiques i culturals amb perspectiva intercultural, a fi de generar espais de diàleg que fomentin l’ús social de la llengua catalana a l’alumnat de les diverses delegacions del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.
Quin és el paper de la llengua catalana en idees d’identitat i pertinença? Quins són els reptes de la tria i el manteniment del català com a llengua vehicular? Quina és la relació entre plurilingüisme i interculturalitat? Proposem un espai de conversa amb els diferents agents actius del catàleg del CNL per tal d’articular i generar línies de reflexió i pensament sobre els espais educatius entorn la llengua catalana.
Amb:
– Kelly Lua: actriu i directora teatral que desenvolupa la seva activitat principalment amb grups en risc d’exclusió social. Les seves obres exploren el potencial del teatre i l’art com a eines per a la integració, el creixement i l’aprenentatge. Al llarg d’una carrera professional extensa, ha creat i gestionat companyies al Brasil i a Espanya, i les seves obres s’han representat també a França, Bèlgica i Itàlia.
– Catàrsia: col·lectiu de persones de procedència asiàtica creat a Barcelona el 2018. Sorgeix de les confluències de les seves inquietuds, experiències i vivències. És una associació activista antiracista, anticolonial, feminista i anticapitalista. Volen incidir a través de l’art (artivisme) i l’educació en la transformació social, especialment treballant amb les joves. El seu projecte principal es vincula amb el Teatre Fòrum, on treballen temes relacionats amb el racisme social i estructural, els imaginaris colonials, el feminisme interseccional i la identitat.
– Carabutsí: associació sense ànim de lucre que té com a objectiu fundacional la dinamització, difusió i preservació de la cultura de la comunitat gitana resident a Catalunya i que ha construït una identitat pròpia i diferencial, així com la promoció integral dels gitanos i gitanes i la lluita contra totes les actituds xenòfobes, d’exclusió social i/o marginació.
– Sònia Masuda: actriu mestissa catalanojaponesa nascuda a Barcelona. Ha treballat tant a televisió i cine com a teatre. Recentment, s’ha estrenat també com a autora i directora del seu primer projecte propi, l’obra de teatre This is not here (Re-imagine Yoko Ono), que també protagonitza, i que tracta temes com el racisme, l’autodeterminació i l’amor per l’art.
– Guadalupe Begazo: jurista de professió, fa 11 anys que viu a Europa, dels quals gairebé vuit a Barcelona. Participa de la red jurídica antirracista, un projecte del taller de intervenciones críticas transfeministas antiracistas combativas (t.i.c.t.a.c.). Col·laboradora en la creació de l’obra » I tu, com vius les diversitats» conjuntament amb Catarsia.
Col·labora: CNL. Barcelona