En el marc del 21 de febrer, Dia mundial de les llengües maternes, proposem fer un petit zoom a l’urdú com a forma i pretext per veure com des d’una llengua es vinculen moltes altres idees com: cultura, llenguatges, expressions, barreja d’idiomes, etc.
A través d’una taula rodona coneixerem diferents projectes i agents del marc escolar de la ciutat de Barcelona que promocionen, s’impliquen i reconeixen l’urdú com a eina de generació d’espais i contextos plurilingües. Quines són les ramificacions del concepte de llengua materna? Quants espais d’aprenentatge entorn de l’urdú hi ha actualment a la ciutat de Barcelona? Quina relació hi ha entre llengua, identitat i cultura?
Amb:
– Noreen Akhterkhan Begum: va néixer a Pakistan i viu a Barcelona. És membre del Consell escolar de l’Escola el Turó.
– Asiya Mustansar: mediadora professional experta en comunitats d’Àsia Meridional: Pakistan, Índia i Bangladesh. Actualment, treballa en el Projecte de Llengües de l’Herència del Districte de Nou Barris (Barcelona) com a professora d’urdú.
– ECOP: col·lectiu destinat als estudiants pakistanesos amb el propòsit d’assessorar, informar i motivar per a aconseguir un millor rendiment acadèmic.
– Ulà Saeed: té 23 anys, nascuda a Pakistan, va venir a Barcelona quan era petita. Ha estudiat integració social i ara està estudiant psicologia. Treballa en el Punt InfoJOVE Sant Martí com a informadora i orientadora juvenil des de fa quasi any. Abans ha participat i treballat en altres projectes com Projecte Clip o Projecte AFEM de Casa Àsia.
– Abullahd Amjad: estudiant universitari. Fa set anys que viu a Barcelona. Des de la seva infància ha tingut un interès especial per la música i en concret la música clàssica de Pakistan i l’Índia. Li fascina la poesia en urdú. Alguns dels seus referents són Faiz Ahmed Faiz.
– Samir: li agrada la música clàssica i la poesia. Forma part d’un grup musical del seu país Music Ensemble i també canta a Barcelona Coral Àsia.
Modera: Saba Mohamed Bibi: dietista-nutricionista i doctorada en Alimentació i Nutrició a la Universitat de Barcelona
Col·labora: Casa Asia i Espai jove Les Basses