×
back

Palabas. Mostra d’audiovisuals filipins de Barcelona


Palabas (/palaˈbas/, [pɐlɐˈbas]): de la llengua tagala, com a substantiu, significa un xou, una performance i també, una pel·lícula. Al seu torn, com a adverbi, significa “cap a foraR...
Palabas (/palaˈbas/, [pɐlɐˈbas]): de la llengua tagala, com a substantiu, significa un xou, una performance i també, una pel·lícula. Al seu torn, com a adverbi, significa “cap a fora”. La mostra d’audiovisuals filipins Palabas és doncs un primer pas per a les cineastes filipines actives a la ciutat per donar visibilitat als seus treballs i fer que aquests arribin a diversos públics de Barcelona.
A partir d’una sèrie de relats audiovisuals generats des de l’autorepresentació Somos viajeros (2021 – AC María), A Violent Act of Love (2021 – Berjer B. Capati), Hija de Maria (2021 – Kim Hernández) i 50CV (2021 – RJ Placino), generarem un espai de diàleg i debat amb les creadores, sobre els esforços per trencar amb la imatge estereotipada de les vivències, interessos i realitats de les diàspores filipines a Barcelona. També parlarem sobre els llenguatges audiovisuals i temàtiques que fan servir aquests cineastes per a expressar-se. Finalment, plantejarem un debat al voltant de les barreres que la indústria i el món dels festivals imposen a la creació i distribució audiovisual d’artistes racialitzats al nostre context.
Amb:

AC María. Silang (Filipines), 1992. Graduada en Cinema i Mitjans Audiovisuals a Bande à Part. En 2018, va crear la seva pròpia empresa Framing Your Story. Dos anys després, el seu curtmetratge “Somos viajerxs” va ser seleccionat per Subtravelling XI International New Talent’s Short Film FestBCN-SEOUL i estrenat a Curtcircuit 33MouTV i Seoul Metre International Subway Film Festival (SMIFF). Actualment, treballa en un projecte a Filipines per a Casa Duende Productions Inc.

Berjer B. Capati. Manila (Filipines), 1982. Director audiovisual, editor, guionista, il·lustrador i dramaturg establert a Barcelona des de fa cinc anys. És llicenciat en Humanitats amb estudis superiors en Comunicació Audiovisual. Després de Famelicus (2014), Vulneris (2015) i Reunae (2016), reprén el món de l’audiovisual després de la seva obra teatral ‘Tagó (Amagats): Filipins a Barcelona’ (2021), guanyadora de l’Esment Especial al Millor Text Original atorgat en col·laboració amb l’Acadèmia de les Arts Escèniques i el XII Festival MUTIS de teatre independent i nova creació de Barcelona. A Violent Act of Love (2021) és el seu últim projecte audiovisual.

Kim Hernandez. Barcelona (Espanya), 2000. Tècnica en realització audiovisual d’origen filipí. Forma part del comitè d’expertes i és coguionista en el programa de Betevé, Oh my goig! i és editora en la productora Camille Zonca. Realitza vídeo-poemes com a forma d’expressió artística.

Rodel Juacalla Placino. Quezón (Filipines), 1980. Director i cineasta. Va començar fa deu anys filmant noces i esdeveniments com un equip d’un sol home a Màlaga, Espanya. Més tard es va centrar en la direcció i el cinema. Ha fet documentals al costat d’un equip de persones immigrants a Barcelona i també en aquests últims anys, va tenir l’oportunitat de col·laborar en rodatges amb Star Cinema i en un altre projecte sota la direcció de Cathy Molina.

Modera:

Ana Bustamante. Directora, actriu i investigadora d’origen equatorià. És diplomada en Teatre Gestual en la pedagogia Lecoq en estudis de teatre, i en mim corporal al Centre Moveo, ambdues a Barcelona. És també llicenciada en arts escèniques per la Universitat París VIII i Màster en Estudis Teatrals per la UAB i l’Institut del Teatre. Fundadora de la companyia de teatre Rommelen, també pertany al departament artístic del Festival MUTIS de teatre emergent de Barcelona i al col·lectiu La Plataforma escènica.

Eunice Averion. Barcelona (1992). Coordinadora i organitzadora de l’associació juvenil Oyayi situada al Raval. D’identitat filipino-catalana amb la missió de col·laborar amb individuals/col·lectius d’origen filipí per a afavorir la seva integració i donar visibilitat a les persones migrades. Comissària i curadora de l’exposició “Trajectòries i moviments de la identitat filipina” (2022) exhibida a Barcelona i Brussel·les.

  • 09/11/2022 / Audiovisual, Cinema, Filipines


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2022/11/podcast_palabas.mp3&podcast=Palabas. Mostra d’audiovisuals filipins de Barcelona&podcastlink=https://xrcb.cat/ca/podcast/palabas-mostra-daudiovisuals-filipins-de-barcelona/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/ca/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>