×
back

“El cielo no tiene límites” – Dones afrodescendents i ciència en el marc de la Biennal de Pensament


Prenent com a punt de partida la biografia de la matemàtica afroamericana Khaterine Johnson, obrirem una taula de diàleg que ens convidarà a reflexionar sobre com el racisme i el masclisme es van m...

Prenent com a punt de partida la biografia de la matemàtica afroamericana Khaterine Johnson, obrirem una taula de diàleg que ens convidarà a reflexionar sobre com el racisme i el masclisme es van manifestar en àmbits acadèmics i científics dels anys 60 nord americans tot traslladant aquesta reflexió al context actual i local.

A tall d’il·lustració, l’actriu de la funció teatral ‘El cielo no tiene límites’ encarnarà la figura de la matemàtica mitjançant una breu lectura teatralitzada.

Com s’incorpora el llegat de les dones negres dins el món científic i tecnològic? Quines en són les seves reivindicacions? En l’era digital, és el domini de la ciència i la tecnologia una habilitat indispensable en les lluites de les desigualtats socials? Quines persones tenen accés a una educació que incorpori i impulsi competències i vocacions científiques i tecnològiques?

Sinopsis de l’obra:  “El cielo no tiene límites” és una una obra inspirada en els èxits i desafiaments de la matemàtica afroamericana Katherine Johnson. Johnson, va créixer durant l’època de segregació dels Estats Units, una època on les dones no tenien drets i una dona afro-descendent encara menys. Ella va apostar pel seu somni i la seva contribució ha tingut grans conseqüències per a tota la humanitat.

Actriu lectura teatralitzada: Maisa Perk: Es defineix com a multi talent creatiu que obté la seva energia del desenvolupament de projectes culturals, socials i artístics. Perk, és una artista determinada, energètica i polifacètica que combina la creació col·lectiva, poesia, fotografia, dansa, teatre físic, teatre, teatre sensorial i el performance en el seu treball artístic.

Espai de diàleg amb:

  • Laia Muñoz: Coordinadora de gestió de l’ACTIC del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i participant en l’organització del primer congrés de competències digitals organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona (Cibernàrium – Barcelona Activa) i la UOC.
  • Zhintia Palomino: Creadora de «Dones negres en la ciència«, un dels pocs llibres en castellà i català, pensat per nens/es i adolescents, com una eina empoderadora i visibilitzadora del paper de la dona negra en l’àmbit del coneixement científic. És també fundadora del col·lectiu Afrogalegas i col·laboradora habitual de la revista digital Afrofeminas.
  • Fadima Diawara: Creadora de Kunfabo, el primer smartphone lliure africà d’alta qualitat a preus populars. Apassionada del software, desenvolupament d’APPs i les xarxes socials. Emprenedora llicenciada en Dret per la Universitat de Guinea Conakry l’any 2008. Fa 10 anys que Fadima viu a Espanya, on ha guanyat experiència en logística internacional, màrqueting i vendes.

Conducció de l’acte: Aixa Drammeh Font: tècnica de l’Espai Avinyó (Programa BCN Interculturalitat).


  • 16/10/2020 / art i ciència, biennal ciutat i ciència, ciència, dones, dones i ciència, Dones i Cultura


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/11/1607958189_8220elcielonotienelimites8221done-bcninterculturalitat-ivoox58729619.mp3&podcast=“El cielo no tiene límites” – Dones afrodescendents i ciència en el marc de la Biennal de Pensament&podcastlink=https://xrcb.cat/ca/podcast/el-cielo-no-tiene-limites-dones-afrodescendents-i-ciencia-en-el-marc-de-la-biennal-de-pensament/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/ca/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>