Ecologies Lingüístiques és una campanya que recull 5 videoentrevistes a persones de diferents edats i itineraris vitals o migratoris que viuen en la pluralitat lingüística. El xinès, l’àrab...
Ecologies Lingüístiques és una campanya que recull 5 videoentrevistes a persones de diferents edats i itineraris vitals o migratoris que viuen en la pluralitat lingüística. El xinès, l’àrab, el soninke, el bengalí, i l’hindi, són les 5 llengües que il·lustren la campanya on els seus participants parlen sobre els usos i espais que ocupen aquestes llengües així com sobre els vincles emocionals i afectius que s’hi estableixen. A tall de clausura de la campanya, es presenta una nova peça audiovisual que vol posar en perspectiva el treball realitzat al llarg de la campanya, i els debats i reflexions que van aflorar al llarg de la implicació dels seus participants. Com es viu en una realitat familiar plurilingüe? Quin lloc ocupa la pluralitat lingüística en la ciutat? I als espais privats o íntims i espais públics?
Us convidem a participar sobre aquestes reflexions, i a obrir conversa sobre els reptes i oportunitats que equipaments o serveis de la ciutat contemplen a l’hora d’assolir un alineament i coherència amb la realitat plurilingüe de la ciutat.
Amb:
- Baharu Dembaga Susoko (Olot, 1992) és dissenyador gràfic i educador social. Va estudiar gràfica publicitària i interactiva a l’Escola Superior d’Art i Disseny La Llotja, i educació social a través de la UOC. També va realitzar el curs de tècnic superior d’àudio i vídeo. Actualment està a Ràdio Montornès dirigint un programa, Poesía Urbana, dedicat a fomentar la cultura Hip Hop.
- Dunia Saleh (Amman, 1988) és llicenciada en psicologia, té un màster en intervenció comunitària i s’està formant en teràpia sistèmica. Treballa acompanyant a persones migrades en el procés de reagrupament familiar en el Programa Noves Famílies de l’Ajuntament de Barcelona. Forma part de la comunitat palestina de Catalunya i del moviment Alkarama, de dones palestines a la diàspora.
- Isa Zhang Yim (Barcelona, 1991) és metgessa resident en Medicina de Família i Comunitàries. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Antropologia Mèdica i Salut Global per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Mare i membre del col·lectiu d’asiàticdescendents Catàrsia (Barcelona). Centra el seu interès en treballar la salut en clau intercultural i antiracista.
Dinamitza:
- Aldemar Matias (Manaus, 1985) és realitzador audiovisual. Va estudiar Comunicació Social a la Universidade Federal do Amazones, Brasil; Direcció de Documentals a l’Escola Internacional de Cinema i TV (EICTV) de Sant Antonio dels Banys, Cuba; i el màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. Actualment col·labora com a artista convidat per a projectes audiovisuals i educatius al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).