×
back

Sèries a debat | Élite


Quins temes i com es representa la diversitat cultural, ètnica i racial en les sèries? Quins problemes trobem a l’hora de trencar imaginaris estigmatitzats, exotitzants i racistes en les grans...

Quins temes i com es representa la diversitat cultural, ètnica i racial en les sèries? Quins problemes trobem a l’hora de trencar imaginaris estigmatitzats, exotitzants i racistes en les grans produccions audiovisuals? Com podem detectar-los? Quines sèries recomanem i quines no?

L’Espai Avinyó continua el cicle Sèries a debat per comentar i analitzar sèries amb molt d’èxit i difusió dins la cultura popular contemporània.

En aquesta segona edició analitzarem, amb ull crític, la sèrie Élite. Quins són els debats que ha suscitat aquesta sèrie? Per reflexionar-hi, ens farem preguntes amb relació a com s’han construït els i les personatges, els conflictes i les situacions que envolten la seva realitat. També ens preguntarem sobre els límits o reptes de la presència, representació i visibilitat de creadors, d’actrius, actors i comunitats racialitzades dins les produccions audiovisuals.

Recupera el vídeo de la primera sessió on el col·lectiu NVNF ens van compartir idees claus per entrenar la nostra mirada i esbrinar que s’hi amaga darrere la ficció.

Ponent:

Hajar Menssouri: treballadora social i membre de l’associació mares contra el racisme.

Kenza Benzidan: tallerista en diversitat sexual i de gènere i en la prevenció de violències en l’àmbit escolar.

Dinamitza:

New Voices New Futures: col·lectiu de creadores afro que s’han unit per a la producció, la distribució i el suport a projectes audiovisuals de cineastes afrodiaspòrics.

Col·labora:

GENI – Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat – Universitat de Barcelona


  • 03/06/2021 / #actualitat, actualidad, cultura


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/06/Series-a-debat_sonido.mp3&podcast=Sèries a debat | Élite&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/series-a-debat-elite/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo-llengua-i-cultura/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>