Si heu vist un hort sabreu que la natura és generosa i ens regala, a cada estació, l’aliment que necessitem. Als supermercats hi ha tal abundància de productes i a un preu tan baix que és molt difícil detectar i valorar les implicacions que hi ha al darrere de cada tria que hi fem. També sabem que es llença molt menjar i que això té enormes conseqüències mediambientals i socials.
Les campanyes anti malbaratament posen l’èmfasi en el consumidor final i la seva responsabilitat i poc sabem, per exemple, de les relacions de poder existents al llarg de la cadena agroalimentària o de les polítiques que afavoreixen l’agroindústria en detriment de la pagesia. Tampoc es parla massa de les desigualtats de classe i la resta de components interseccionals que incideixen a l’accés a l’aliment i el seu tractament.
Des d’aquesta visió d’aparent abundància, està clar que estem davant d’un problema sistèmic.
Perquè es llença menjar? Parlem de logística, consciència, estètica o política?
Quina és la nostra responsabilitat i com l’abordem sense rendir-nos a l’eco-ansietat?
I perquè parlem d’això a un centre d’art?
En aquest podcast aprofundirem sobre l’aprofitament alimentari com a eina d’emancipació i com podem fer valer el nostre poder a l’hora d’incidir al sistema alimentari actual. Ho farem mentre mengem tot parlant de cures, sostenibilitat i comunitat(s).
Episodi a càrrec del Gremi de Gastronomia del Santa Mònica
Amb la participació de Marta Solans, membre de Cuchara, i Chiara Monterotti, membre de SomLaclau i Espigadoras.
- 14/11/2022 / #activisme, #projectecultural, #radioendirecte, #radiorambles, #rambles, Barcelona, gastronomia
- Programa: Dijous de Ràdio SUBSCRIBE TO PROGRAM
-