×
back

MRC


La prevalença actual de MRC en el nostre país s’estima al voltant del 9.2% de la població adulta, amb una prevalença global en els graus 3-5 del 6.8%, augmentant al 20.6% en individus majors de...

La prevalença actual de MRC en el nostre país s’estima al voltant del 9.2% de la població adulta, amb una prevalença global en els graus 3-5 del 6.8%, augmentant al 20.6% en individus majors de 64 anys. Aquest increment es justifica per l’envelliment de la població, per la major existència de factors de risc cardiovascular i per un diagnòstic precoç.

En el moment que un pacient és diagnosticat d’una MRC avançada (MRCA) comença una etapa en la que ha de prendre decisions que canviaran la seva qualitat de vida. En aquest període és necessari el desenvolupament d’un Programa Integral de Cures Pal•liatives Renals (PICPR) que inclogui: Cures de suport renal (CSR), maneig renal conservador, TRS, procés de retirada de diàlisi, control de situació de darrers dies.

L’aplicació de la medicina pal•liativa en pacients amb MRC-5 implica desenvolupar estratègies de comunicació en escenaris complicats com la retirada de TRS o el no inici, fins al control de símptomes, maneig dels últims dies i prevenció del dol complicat.


  • 06/03/2020 / Temes Socials i Voluntariat

  • Programa: C.A.P. Sant Andreu SUBSCRIBE TO PROGRAM

  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2020/03/CAP-SANT-ANDREU-05-03-2020-EDITAT.mp3&podcast=MRC&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/c-a-p-sant-andreu-mrc/&radio=Private: Ràdio Fabra&radiolink=https://xrcb.cat/en/?post_type=radio&p=864" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>