×
back

Barxiluna برشلونة | El currículum ocult


En el marc del cicle Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic, i després de reflexionar sobre la història i patrimoni, la museografia i el currículum oficial al voltant...

En el marc del cicle Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic, i després de reflexionar sobre la història i patrimoni, la museografia i el currículum oficial al voltant del fet islàmic, l’Espai Avinyó i l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), us proposen generar un nou espai de debat i treball al voltant del currículum ocult.

El currículum ocult s’entén com un conjunt d’experiències, implícites i explícites, que constitueixen les vivències de l’alumnat en els centres educatius. En aquest sentit, més enllà d’analitzar el que és oficial o el que està escrit, es proposa generar coneixement situat sobre les diverses formes que aquestes experiències es donen en el sistema educatiu català en relació amb l’islam i les conseqüències materials i simbòliques en la vida del jovent musulmà de la ciutat.

Amb:

Associació d’Estudiants Musulmans (AEM): entitat integrada per estudiants musulmans de les universitats de Barcelona. L’entitat va néixer l’octubre del 2021, amb l’objectiu de respondre i reconèixer les dificultats de l’alumnat musulmà en el sistema educatiu. El seu interès és potenciar l’experiència estudiantil, així com facilitar el camí acadèmic de l’alumnat musulmà i els reptes en els quals es troba. Organitzen diversos projectes d’intervenció, reforç escolar, tallers de salut mental i orientació, també mentories i activitats orientades al conjunt de la ciutadania amb l’objectiu de sensibilitzar i compartir espais.

Yousra Touri El Mansouri: educadora social de professió i vocació. Nascuda a Vic (Catalunya) però d’arrels nord-africanes. Ja d’adolescent es va interessar per la identitat, el dol migratori i el racisme. Per aquesta raó, a part d’exercir a l’entitat de Càritas com a tècnica social, també comparteix espais de formació, xerrades i activisme virtual a través del seu compte d’Instagram (Hija de la Tamazgha). Tot i tenir experiència en diverses branques, se centra i especialitza en l’acompanyament de persones que han fet un procés migratori, sempre des d’una perspectiva antiracista i feminista.

Pinan 450f (ment en pau): és un projecte musical fundat l’any 2015 a la ciutat de Barcelona. Actualment format per Màrius Alfambra (guitarra i teclats), Carme Martínez (trompeta), Adnan X (veu i composició) i Mamtik (dj.). És un col·lectiu a mig camí entre una banda clàssica i un grup de música urbana actual. Són els creadors d’èxits com Clara i Omar – Garbí i Gregal (2021), L’últim ball (2023), Chanclas y shawarmas (2023) i el seu últim àlbum En tierra de nadie (2023) és un recorregut musical i de líriques amb reivindicacions sobre identitat, la figura materna i de lluita contra el racisme als esports.

Coorganitza: Oficina d’Afers Religiosos (OAR)

Col·labora: Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu


  • 07/06/2023 / currículum, educació, Islam


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2023/06/curriculumocult_pujable.mp3&podcast=Barxiluna برشلونة | El currículum ocult&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/barxiluna-%d8%a8%d8%b1%d8%b4%d9%84%d9%88%d9%86%d8%a9-el-curriculum-ocult/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>