×
back

Balls, músiques, resistències | Twerk


En aquesta segona edició del cicle Balls, Músiques, Resistències, us proposem fer un exercici de reconeixement i memòria per situar el Twerk en el seu context original. Sabíeu que el Twerk és...

En aquesta segona edició del cicle Balls, Músiques, Resistències, us proposem fer un exercici de reconeixement i memòria per situar el Twerk en el seu context original. Sabíeu que el Twerk és en si mateix un moviment pèlvic que sorgeix de la cultura bounce pròpia de la Nova Orleans dels vuitanta? Però, què és realment el Twerk quan el debat està servit entre l’empoderament i la cosificació?

Us animem a repensar sobre aquestes qüestions de la mà d’Ana Chinchilla, tot desvetllant alguns mites sobre el Twerk, com el de l’anomenada reina del Twerk Mylie Cyrus, i apropant-nos al seu caràcter comunitari i de celebració on la diversitat racial, corporal i de gènere ens farà prendre consciència sobre les limitacions corporals que tradicionalment han reprimit els cossos no normatius, en especial al cos de la dona.

Ponents:

Ana Chinchilla és colombiana i resideix a Barcelona des de fa deu anys. El Twerk & bootydance van arribar a la seva vida de la mà de Kim Jordan. A les classes es genera un espai de confiança, respecte, seguretat i reconeixement mutu, desapareixen els complexos i entren en acció la força, les rialles i la diversió.

Benia Nsi balla Twerk, és cantant i creadora d’Otunoeh, botiga vintage i plataforma dedicada a la visibilitat de corporeïtats racialitzades. La seva connexió amb el Twerk i tots els balls en els quals intervé el moviment de pelvis i cul, neixen en col·lectivitat i de la unió entre el gaudi i la fluïdesa dels ritmes.


  • 11/02/2021 / art, dansa, Dones i Cultura


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/02/audio-twerk.mp3&podcast=Balls, músiques, resistències | Twerk&podcastlink=https://xrcb.cat/en/podcast/balls-musiques-resistencies-twerk/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo-llengua-i-cultura/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>