× events

Presentació i workshop de XRCB a Cultura Viva Gener 2018

El passat 26 de Gener es va celebrar una altra edició de Cultura Viva, un programa de recerca i desenvolupament cultural del què la XRCB en forma part.

La jornada es va desenvolupar en el recentment recuperat edifici El Borsí, al carrer d’Avinyó. Pots mirar les imatges de l’esdeveniment aquí.

En aquesta edició vam presentar el projecte general de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona on vam comptar amb la participació de la directora del diari Nació Digital i especialista en internet i TiCs, Karma Peiró, i amb la periodista i investigadora especialitzada en comunicació de masses i cultures juvenils Alicia Álvarez Vaquero.

En aquesta jornada també vam organitzar un workshop en el que van participar ràdios com Scanner FM (l’emissora musical online degana de l’estat espanyol); i Ràdio Contrabanda, una de les ràdios lliures de referència a la ciutat de Barcelona.

També vam comptar amb la participació de Frederic Font, coordinador del projecte Audio Commons, i els periodistes Sara Blázquez i Josep Comajoan, impulsors de la cooperativa de comunicació Dies d’agost i de la publicació digital Setembre, des d’on uneixen política, activisme i  cooperativisme.

En el següent vídeo podeu veure la presentació del projecte, a càrrec d’Efraín Foglia i Antònia Folguera i les ponències de Karma Peiró i Alicia Álvarez Vaquero.

 

A continuació pots escoltar o descarregar-te els àudios del workshop que va tenir lloc durant el matí.(Entrevistes en català)

Scanner FM – Carlos Medina y Bruno Sockolowicz

Dies d’agost /Setembre – Sara Blázquez

Freesound /Audio Commons – Frederic Font