× events

30/03 Jornada “Enredant les ones”

Enredant les ones, eines i debats per la ràdio comunitària

El 30 de març celebrem la jornada “Enredant les ones, eines i debats per la ràdio comunitària”, dins el marc de Cultura Viva 2019.
Aquesta és la primera trobada amb totes les ràdios de la xarxa i comptarà amb tres activitats enfocades a enfortir el projecte i a la xarxa de tàdios comunitàries de Barcelona.
Les activitats tindran lloc a l’antiga escola Massana.

Programa:
11:00 – 15:00 Taller de podcast amb Manu Tomillo i Rocío Gómez Fdez-Blanco de Carne Cruda

Aquestes dues veus expertes i amb ampla trajectòria en la producció radiofònica oferiran un taller de podcast de nivell bàsic.

Manu Tomillo: Periodista amb més de 10 anys d’experiència a la ràdio. Ha passat per la Cadena SER, RNE, Radio3, Radio France Internationale i Carne Cruda.

Rocío Gómez Fdez-Blanco: Treballa a Carne Cruda des de fa 5 anys i ha estat en programes de Radio3 com Hoy empieza todo, Coordenadas i Mundo Babel. Col·labora amb Radiojaputa.

17:00 – 19:00 Primera trobada de les ràdios de la XRCB
En aquesta trobada posarem en comú idees, deures i planificarem projectes futurs.

19:00 – 20:00 “Fent el freak per innovar a les ones”. La ràdio pública en els propers cinc anys, conferència amb Tim Cowlishaw (BBC R+D’s Internet and Future Services)

Cap mitjà té la capacitat de sobreviure, reinventar-se, innovar i adaptar-se als temps com la ràdio, un medi que per una banda resisteix a les ones i per l’altra es desenvolupa i pren noves formes a la xarxa.
Tim Cowlishaw és un tecnòleg creatiu de l’equip de recerca i desenvolupament de la BBC, una unitat multidisciplinari anomenada BBC R+D’s Internet Research and Future Services, que té com a objectiu fer prototips tecnològics que la ràdio i la televisió públiques del Regne Unit puguin implementar en un termini de cinc anys.
Tim ens mostrarà experiments radiofònics que involucren so, interacció, tecnologia i pràctiques creatives que ens faran imaginar els futurs possibles de la ràdio pública i comunitària, fent un ús original (per no dir estrany!) de les tecnologies més innovadores.

Amb 15 anys d’experiència a la ràdio i la indústria musical, fora de la feina, Tim Cowlishaw promou ( i de vegades també interpreta) música electrònica experimental a Londres com a part del col·lectiu “More News from Nowhere”

Més informació i inscripcions aquí.